mobil telefon webkameraként lucid lynx-en


Ha valakinek van laptopja amin nincs webcamera, es van melle egy s60-as oprendszerrel felszerelt teloja, akkor hasznalhatja azt "vidiozasra".
Hozzavalok: smartcam,
ubuntu 10.04
Parositjuk megfeleloen a telot es a szamitogepet bluetoothon keresztul, aztan feltelepitjuk a fenti cimen talalhato sis kiterjesztesu csomagot a telefonunkra.
Nekem nokia 6720 classic-ra sikerult felraknom a progit, a 6710 navigator lejart tanusitvanyra hivatkozva megmakacsolta magat.
Az ubuntunkon a kovetkezo lepeseket kell vegrehajtanunk:
letoltjuk a smartcam 1.4-es verziojat, kicsomagoljuk, majd sudo su utan apt-get install apt-get install libdbus-1-dev libdbus-glib-1-dev gconf2 gconf2-dev libgconf2-dev libbluetooth-dev . Igy telepultek a './configure' 'make' 'make install' parancsok lefutasahoz szukseges csomagok. Ezzel telepitettuk az alkalmazas egyik felet. Ekkor meg hianyozni fog a smartcam.ko modul.
Ahhoz, hogy ezt elo tudjuk allitani a a 2.6.32-es kernelunkhoz, patchelnunk kell a smartcam.c-t. A patch a http://aur.archlinux.org/packages/smartcam/smartcam/paolo-assis.patch cimen talalhato.
root@taylor-laptop:/home/taylor/smartcam-1.4.0/driver_src# patch smartcam.c < paolo-assis.patch , ezutan a make -C /lib/modules/`uname -r`/build M=`pwd` paranccsal eloallitjuk a smartcam.ko modult. A 'modprobe videodev' 'insmod smartcam.ko' parancsokkal betoltjuk a modult. Az Alkalmazasok/Hang es video alatt talalhato smartcam inditas utan a telon elinditjuk a mobil smartcam alkalmazast.
Opciók/Connect/Bluetooth, itt kivalasztjuk a gepunket es ta'da'm :)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

linkre nézz rá, kicsit sok benne a pont ;)

drtaylorz írta...

koszi. javitva :)

Megjegyzés küldése